някъде бях чел за колега на който беше започнала да му свети постоянно на таблото ABS, но не откривам с търсачката. колата е 2.4 jtd 2000 година и понеже днес беше заледеноABSа се включваше често, но по едно време започна да свети постоянно и колата си поднасяше без да включва abs. някакви идеи какво следва от тук?
Известие
Collapse
No announcement yet.
ABS започна да свети постоянно
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщениенякъде бях чел за колега на който беше започнала да му свети постоянно на таблото ABS, но не откривам с търсачката. колата е 2.4 jtd 2000 година и понеже днес беше заледеноABSа се включваше често, но по едно време започна да свети постоянно и колата си поднасяше без да включва abs. някакви идеи какво следва от тук?Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
-
Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщениетва ясно за диагностиката. дали е възможно само от софтуерна грешка да спре да работи ABS?Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
с abs е друго нещо, на мен днес 10-тина пъти сигурно ми се включи и до там.. след това без него беше като шейна... просто като знам с тея диагностики до каде я докарват обикновенно... предпочитам първо да видя кво ще кажат тези дето са патили
Comment
-
Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщениес abs е друго нещо, на мен днес 10-тина пъти сигурно ми се включи и до там.. след това без него беше като шейна... просто като знам с тея диагностики до каде я докарват обикновенно... предпочитам първо да видя кво ще кажат тези дето са патилиПолзвай търсачката и ще се убедиш в думите ми
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
При мен беше разхлабена една от клемите на акумулатора, която захранва ABS.
След стягането се оправи.
http://alfaromeo-bg.com/forum/showth...%E5+abs&page=2
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=37727
Comment
-
Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщениеКолега аз бих те посъветвал да отидеш на диагностика , и да видят грешката.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Това че имат нужния софтуер да чистят грешки , не значи че диагностицират нещо
Толкова сервизи не са наясно какво правят, че нямам думи. Същото е, все едно аз да си изчистя грешката.
И нали - готово давай 10,20,30лв и bye.
И най ми харесва думата "Читава диагностика" и т.н.
Ако обичате, кажете ми какво трявба да включва една процедура по диагностика за която, примерно, съм платил 30лв. Да речем, че ми свети лампа на ABS.
Не искам да звуча груб, но повечето сервизи в Пловдив са крайно некомпетентни и това ми е мнението...
Comment
-
И при мен беше така индикатора на таблото светва и ABS-а не работеше. Проблема се оказа съвсем тревиален- придръпната ръчна спирачка- апарата на задна лява гума замръзва и не може да се освободи. Докато се размръзи колелото остава блокирано и се пързаля по леда (това в разтояние от 10м. се оправя), но компа отчита грешка при задното колело, лампата светва и ABS-не бачка. След като запаля колата и всичко е наред. Може и при теб да е така и да не се нарага диагностикаAlfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.
Comment
-
Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщениеИ при мен беше така индикатора на таблото светва и ABS-а не работеше. Проблема се оказа съвсем тревиален- придръпната ръчна спирачка- апарата на задна лява гума замръзва и не може да се освободи. Докато се размръзи колелото остава блокирано и се пързаля по леда (това в разтояние от 10м. се оправя), но компа отчита грешка при задното колело, лампата светва и ABS-не бачка. След като запаля колата и всичко е наред. Може и при теб да е така и да не се нарага диагностика
Напълно подкрепям горното мнение. Цял ден карам със замръзнала ръчна и от време на време АБС ми отказваше и светваше лампата на таблото... като отпусне ръчната АБС сработва сам дори без да гася колата.Аlfa Romeo 156 2.4 10v JTD + Hybrid GT2260V + remap + K&N rerouted intake + straight pipe exhaust 76mm + FMIC - cat - EGR... + 19" OZ Superleggera + KONI FSD + 6speed gearbox
Comment
-
не е проблем че ще дам 10-20 или 30 лева, точно за това ставаше въпрос, че явно не само в Бургас е трудно да се намери някой да ти направи диагностика както трябва и да разчете за какво става дума.За това предпочитам да ровя пършо тук и да питам колегите които са патили. днес не ми остана време да ходя да търся къде да я погледнат, но ми се наложи да въртя около 140-150 км предимно в градът и нямаше проблеми. АБС-a си работеше идеално, просто от тва което чета си мисля, че заради ледът както спомена Bobo и големия студ е станал фалът. Между другото Bobo, знаеш ли Нено дали е още в Бургас?
Comment
-
Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщениене е проблем че ще дам 10-20 или 30 лева, точно за това ставаше въпрос, че явно не само в Бургас е трудно да се намери някой да ти направи диагностика както трябва и да разчете за какво става дума.За това предпочитам да ровя пършо тук и да питам колегите които са патили. днес не ми остана време да ходя да търся къде да я погледнат, но ми се наложи да въртя около 140-150 км предимно в градът и нямаше проблеми. АБС-a си работеше идеално, просто от тва което чета си мисля, че заради ледът както спомена Bobo и големия студ е станал фалът. Между другото Bobo, знаеш ли Нено дали е още в Бургас?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment